måndag 9 september 2013
Snabb grillning. Hängmörad biff, oxfilé, grönsaker i ugn, köpesbea och bertilsås.
På fredag kväll när man åkt från sta´n till stugan är det skönt att inte ha en så avancerad grillning. Man är hungrig, ska lägga barnen och vill att maten inte ska ta så lång tid att laga.
Den hängmörade biffen marinerades i en enkel marinad bestående av rapsolja, japansk soja, rödvinsvinäger, sweet chilisås, worcestershiresås och lite peppar.
Oxfilén penslades på med lite Caj P:s original grillolja innan grillning.
Bertilsåsen är ett måste för alla grillentusiaster. God, snabb och enkel sås utan krusiduller.
Ingredienser till 4 personer (mäter aldrig så jag höftar hur mycket det är):
2,5 dl chilisås (Heinz)
1 hackad röd eller gul lök
2 tsk curry
blandas ihop.
Detta är den absolut enklaste varianten. Vill man kan man lägga till en pressad vitlöksklyfta och även lite tabasco.
En annan variant på Bertilsås är att göra den på spisen. Då fräser man löken i smör utan att den får färg, tillsätter curry och chilisås och låter det puttra någon minut. Serveras kall.
Tillagade blandade grönsaker i ugn på 225 grader, ca 40 minuter. I detta fall hade jag nog små tomater, paprika, squash, röd lök och silverlök. Olja, salt och peppar tillsätts.
Servera med köpes-bea. Vår favorit är Lallerstedts chilibearneise.
Etiketter:
Grönsaker,
Nötkött,
Snabbgrillat,
Sås,
Tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar