måndag 9 september 2013

Lammrostbiff, rödbetor med chèvre, honungsrostade morötter, potatisgratäng med chèvre, rödvinssås

Senaste helgen var ingen stughelg. Det innebär att det inte blir någon grillning för oss. Men det går ju trots allt att laga god mat. 

Lammrostbiff:
bryntes på hög värme tills den fick fin färg runt om. Jag saltade och pepprade. Sedan fick den gå klart i ugnen tills den hade ungefär 60 grader innertemperatur.

Rödbetor med chèvre: tillagades efter Malin Söderströms recept. Hon använde gulbetor men det gick inte att få tag på på vår affär så det fick bli rödbetor istället.

Honungsrostade morötter: även det tillagades efter Malin Söderströms recept. Jag köpte morötter av olika färger: gula, orangea, röda och violetta. Det var snyggt med olika färger.

Potatisgratäng med chèvre: till en vanlig potatisgratäng tillsatte jag även chevre. Jag smulade in lite i mitten av gratängen samt la ett lager ovanpå.

Rödvinssås: En god sås med en touche av rosmarin, perfekt till lamm.

Det här var jättegott. Allt passade väldigt bra tillsammans. Den största svårigheten var dock att med bara en ugn tima in köttet och de olika tillbehörens tillagningstid. Men vi lyckades rätt bra får jag lov att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar