måndag 9 september 2013

Semestergrillning 5: ankbröst, risotto, apelsinsås, smörstekta morötter och sparris.

Ankbröstet grillas naturellt utan marinad eller liknande. Endast salt och peppar. Smakar utmärkt. Vi snittar fettytan innan grillning annars kan den dra ihop sig av värmen, och det blir också snyggare.

När vi gör risotto använder vi alltid Jamie Olivers risottorecept som grund. Ibland tillsätter vi svamp, sparris eller något annat. I det här fallet tog vi nog bort en ingridiens, hade ingen selleri hemma så det fick utebli och den blev väldigt god i alla fall.


Apelsinsåsen innehåller egentligen cognac men eftersom vårt spritförråd var ganska begränsat uteslöt vi helt enkelt den ingrediensen. Och det gick väldigt bra. Apelsinsås passar perfekt till anka. Och eftersom vi inte hade arrowrot tog vi maizena.

Morötterna och sparrisen smörstektes i het panna några minuter tills grönsakerna blir perfekt spänstiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar