måndag 9 september 2013

Flankstek med bbq-marinad, variant på salmings bbq-sås, klyftpotatis, het paprika och smörkokt majs.

Det här var sjukt gott, förmodligen sommarens bästa grillning!



BBQ-marinad:
2 st vitlöksklyftor
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl ketchup
1/2 dl soja
1/2 dl rapsolja
Svartpeppar

Flankstek är ett "köttigt kött", det har mycket tuggmotstånd och nästan inget insprängt fett alls. Denna marinad passade ypperligt till köttet.
Variant på Salmings BBQ-sås. Receptet kommer från Halv åtta hos mig. Satte inte lika mkt kanel och liqiud smoke som i receptet. Vi har gjort många BBQ-såser men det här är nog den godaste.

Het paprika och smörkokt majs var från programmet Klockan åtta hos stjärnorna, kock: Claes af Geijerstam. Fantastiska grilltillbehör!

Klyftpotatis: klyfta några potatisar, häll på rapsolja, salt och vitpeppar. In i ugnen 225 grader, ca 40 minuter beroende på ugn. Helst ska de bli knapriga, då är de som godast (det kräver också ganska mycket olja).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar