Det här var sjukt gott, förmodligen sommarens bästa grillning!
BBQ-marinad:
2 st vitlöksklyftor
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl ketchup
1/2 dl soja
1/2 dl rapsolja
Svartpeppar
Flankstek är ett "köttigt kött", det har mycket tuggmotstånd och nästan inget insprängt fett alls. Denna marinad passade ypperligt till köttet.
Variant på Salmings BBQ-sås. Receptet kommer från Halv åtta hos mig. Satte inte lika mkt kanel och liqiud smoke som i receptet. Vi har gjort många BBQ-såser men det här är nog den godaste.
Het paprika och smörkokt majs var från programmet Klockan åtta hos stjärnorna, kock: Claes af Geijerstam. Fantastiska grilltillbehör!
Klyftpotatis: klyfta några potatisar, häll på rapsolja, salt och vitpeppar. In i ugnen 225 grader, ca 40 minuter beroende på ugn. Helst ska de bli knapriga, då är de som godast (det kräver också ganska mycket olja).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar